Pressemateriale

Download pressefoto - [4735 x 3136 pixels - 4,45 MB]
Download pressetekst

in English

The Folk Factory er lyden af ærlig vildskab

Click to download press photo

The Folk Factory’s musik er stemningsfyldte ballader og folkrock numre drevet frem af et hæsblæsende akkompagnement af banjo, guitar, harmonika og mandolin, som får vildskaben op i én. Musikken er resultatet af et stærkt fællesskab, hvor hele tre sangere står i front. Deres unikke klang og særlige intensitet i vokalerne giver bandet en alsidighed og skaber en hungren hos publikum efter at høre endnu et nummer. The Folk Factory har siden bandets dannelse tilbage i 2013 høstet rosende anmeldelser for både udgivelserne ”Go To Sleep” (EP: 2013) og deres selvbetitlede debutalbum (2014), såvel som på live-fronten.

”… kvartet(ten) følger tæt i fodsporene på bands som Mumford & Sons, og de har sangene og teknikken til at gøre det…” (GAFFA om “Go To Sleep”) “…De fire medlemmer havde stillet sig helt frem på scenen, og de kom langt ud over kanten med deres velspillede engelsksprogede, melodiske sange, hvoraf "Go To Sleep" er blevet spillet en del på P4.“ (GAFFA – live på Radar supporting Frightened Rabbit)

Udover at have opnået heftig radio-airplay på specielt P4 med singler som If I Fall, Stoned og When We Lose Our Sight, førte debutalbummet også til nomineringer ved DMA-folk (2014) i kategorien ”Årets Nye Talent” samt til Odense Live Talent-prisen (2014).

Henover efteråret 2015 er gruppen gået fra at være en kvartet til en sekstet, hvilket har medført et endnu mere energisk udtryk på livefronten. I skrivende stund er gruppen ved at indspille deres andet studiealbum, hvorfra første single udkommer i januar, som forløber for hele albummet som forventes ude i løbet af 2016.

The Folk Factory er:

The Folk Factory Live

Jon Bonde Eriksen: Vokal, guitar, mandolin, tamburin.
Morten Ræbild Fast: Vokal, guitar, banjo og stående stortromme.
Lasse Hansen: Harmonika, keys, kor.
Mads Nyland: Banjo, mandolin, vokal, hi-hat.

Live-musikere
Johannes Gissel Trommer
Søren Sunding: Bas

Bandets historie:

Bandet blev dannet i 2009 af de to eksil-odenseanere Jon Bonde Eriksen og Morten Fast, under navnet Capsized Captains. I 2012 tog musikken en mere udadvendt drejning, og det var naturligt at udvide projektet. Efter flere studieindspilninger med blandt andet Lasse Hansen og Mads Nyland, blev det nu Københavns-bosatte band til en kvartet og skiftede navn til The Folk Factory. Bandet har gennem årene spillet mere end 60 koncerter på steder som Dexter, Rust og VEGA, samt Skagen Festival, Strib Vinter Festival og Bork Havn Festival.